Kaksi kotia yhden katon alla Palokassa

Kaksi kotia yhden katon alla Palokassa

Esitimme Palokasta rauhalliselta alueelta löytyvän omakotitalon nykyiselle omistajalle meiltä asunnonetsijöiden usein esittämiä kysymyksiä: Miksi valitsitte tämän asunnon? Mikä oli silloin elämäntilanteenne? Mitä eniten arvostatte kodissanne? Onko asuinalue yhteisöllinen ja naapurit mukavia? Onko asuntonne sijainti hyvä, miten kulkuyhteydet toimivat ja liikkuminen helppoa? Ovatko palvelut helposti saatavilla? Mitä haluaisitte sanoa kodistanne kiinnostuneille? Minne muutatte seuraavaksi? 

Lue alta mitä he meille kertoivat.   

- Koivu LKV - 
…....................

Asun Helmi-koirani kanssa vuonna 1988 rakennetussa omakotitalossa Ritopohjassa, Palokassa.  

Vuonna 1967 muutin vanhempieni, siskoni ja koiramme kanssa Ritopohjaan. Tie Jyväskylästä tänne oli kapea hiekkatie ja nykyisen Palokan rajan kohdalla oli Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän maalaiskunnan raja.

Tontit olivat kohtuullisen suuria ja nykyisin näille tonteille onkin rakennettu 1-2 taloa lisää. Niin myös meidän Enssilä - nimiselle tontillemme, joka jaettiin 1987 ja jolloin äitini rakennutti tämän kodin itselleen.

Myöhemmin osoittautui, että koti oli hänelle tarpeettoman suuri, joten vuonna 1997 ostin talon äidiltäni ja rakennutin siihen hänelle pienen kaksion omilla sisäänkäynneillä. Uuteen asuntoon erotettiin yksi talon makuuhuoneista ja autotallista/varastotilasta tehtiin olohuone, sekä avokeittiö, eteinen ja wc. Me asuimme tyttäreni ja koiramme kanssa toisella puolella.

Tällä hetkellä äitini asuu jo kolmatta vuotta loppuelämän kodissaan palvelutalossa ja minä asun Helmi-koirani kanssa kahden koko taloa. Kaikki tässä kodissa ja sen ympäristössä ovat kohdillaan; naapurit, talon sijainti, kulkuyhteydet, koulut, kaupat, lenkkimaastot sekä Palokkajärven läheisyys. Tälle alueelle muuttaneet ovat viihtyneet täällä pitkään ja naapureinamme asuukin jo 1960-luvulla tänne muuttaneita toisessa ja kolmannessakin polvessa.

Talo on päivitetty tähän hetkeen monilta tärkeiltä osin ja pinnat ovat kodissa siistit, vaaleat ja valmiina muokattaviksi uusille asujille. Varaava takka keskustelee kiitettävästi 2020 asennetun ilmalämpöpumpun kanssa.

Koti on tarvittaessa helposti palautettavissa yhdeksi asunnoksi, jonka varalle on pihavarastossa valmiina uudet väliovet karmeineen.

Tämä koti tarjoaa monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja tilojen käytölle. Esimerkiksi kaksi sukupolvea, vuokraus, kotona työskentely, tai kasvavalle nuorelle kaivattua yksityisyyttä.

Minulle tämä Koti on ollut rakas, mutta nyt turhan suuri. Siksi etsin nyt kerrostalo kaksiota Helmille ja minulle Palokasta tai lähempää kaupunkia.

Kuvassa minä, Helmi ja tyttäreni  

Tästä kohteeseen!