Kotimme Jyväsjärven Rannalla - Koivu LKV

Kotimme Jyväsjärven Rannalla

Esitimme Survontie 15 valoisan, ylimmän kerroksen kolmion nykyisille omistajille meiltä asunnonetsijöiden usein esittämiä kysymyksiä:
Miksi valitsitte tämän asunnon? Mikä oli silloin elämäntilanteenne? Mitä eniten arvostatte kodissanne? Onko asuinalue yhteisöllinen ja naapurit mukavia? Onko asuntonne sijainti hyvä, miten kulkuyhteydet toimivat ja liikkuminen helppoa? Ovatko palvelut helposti saatavilla? Mitä haluaisitte sanoa kodistanne kiinnostuneille? Minne muutatte seuraavaksi? 
Lue alta mitä he meille kertoivat.   
 
- Koivu LKV -   
….................... 

Olemme aktiivista elämää viettävä uusiopariskunta, jonka arkipäivien työ / mielenkiinto suuntautuu opettamiseen ja opiskeluun. Ylimmän kerroksen asuntomme on hankittu jo talojen rakennusvaiheessa, jossa kanssamme majailee säännöllisesti pian 15-v täyttävä nuorukainen.

Kotimme sijainti on unelma: Järven rannalla, upeat maisemat, pyörällä polkee keskustaan 15-20min ja työpaikalle yliopistolle 5 min. Rantaraitti alkaa käytännössä pihasta ja Ylistönmäen metsäreitit ovat vieressä. Talvella keskustaan kipaisee jään yli 15 minuutissa ja jäälle on usein aurattu ladut sekä luisteluväylät. Kesällä suppailemaan pääsee käytännössä pihasta, lauta vain kainaloon ja järveen.

Luksuksena olemme pitäneet sataman ja keskustan läheisyyttä: kesäsunnuntaisin tulee pyöräiltyä silloin tällöin Mortoniin aamukahville ja pannarille, ja toisinaan lämpiminä iltoina käytyä syömässä laivaravintolassa.

Minnekään ei ole pitkästi matkaa ja silti kotimme on omassa rauhassaan. Satamassa ja Lutakossa pidettävät konsertit ja tapahtumatkaan eivät kuulu tänne. Toki jotain voi kuulua, mikäli ikkunat ovat auki. 

Taloyhtiömme on ekologisesti suuntautunut ja laadukkaasti toteutettu. Valoisat asunnot koukuttavat ja lasitettu iso parveke on käytössä aikaisesta keväästä myöhään syksyyn. Se laajentaa asuntoa ja on toisinaan liiankin viihtyisä, sillä auringonlaskua katsellessa järven yllä, kesäillat meinaavat mennä myöhiksi – ei malta nukkumaan mennä.

Yhtiön rantasauna ja grillipaikka ovat ihastuttavia ja yhteisessä käytössä. Pihan luonnonkukkaniittyä pysähtyvät ihastelemaan ohikulkijatkin. Meillä on myös autokatoksen katolle rakennettu viherkatto, jolla viihtyvät sekä perhoset, että pölyttäjähyönteiset. Pidämme pihaa kunnossa yhdessä tuumin, ja pihatalkoiden osallistujamäärä onkin ollut aina runsas (ja tarjoilu hyvä!). Naapureilta kehtaa pyytää tarvittaessa apua ja meillä onkin aktiivinen viestiryhmä, jossa voi kysyä mieltä askarruttavista asioita. Sitä kautta saamme myös jaettua informaatiota. Kaiken kaikkiaan taloyhtiömme ja naapurustomme on siis rauhallinen, ystävällinen ja sopivan aktiivinen. 

Olemme viihtyneet täällä ja viihtyisimme jatkossakin, mutta tarvitsemme tilaa hieman enemmän aktiivisen elämäntapamme vuoksi. 

Tutustu kohteeseen tästä!