Ennustus: Kuluttajaluottamus nousuun?

Ennustus: Kuluttajaluottamus nousuun?

Kevät on saapunut Suomeen ja se tuo mukanaan paljon iloa ja uusia mahdollisuuksia. Aurinko syrjäyttää kaamoksen, hanget hohtavat ja luonto herää henkiin. Uskon vahvasti, että tämä kaikki vaikuttaa positiivisesti kuluttajaluottamukseen ja antaa potkua myös uuden kodin hankintaan.  

Mutta myös muutakin hyvin positiivista tapahtuu tänä viikonloppuna.
Suomen taloudellinen tilanne on ollut haasteellinen viime aikoina, sekin toivottavasti kääntyy nyt parempaan suuntaan. Eilen illalla viimeinenkin maa ratifioi Suomen jäsenyyden puolustusliitossa. Liittyminen NATO:on lisää turvallisuudentunnetta ja vahvistaa Suomen kansainvälistä asemaa. Tämä puolestaan lisää investointeja ja talouskasvua maassamme. Vaikka NATO-jäsenyys ei tietenkään yksin ratkaise Suomen taloudellisia haasteita, on se pitkä positiivinen askel oikeaan suuntaan.  

Toinen merkittävä askel on sunnuntaina käytävät eduskuntavaalit, mikä tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskunnan tulevaisuuteen. Jokaisen ääni on aina tärkeä ja sen vaikuttavuus on näissä vaaleissa suurempi kuin aikoihin.  

Tehdään Suomesta turvallinen maa, jossa jokaisella ahkeralla on mahdollisuus menestyä ja jossa kaveria ei jätetä. Taloudesta on pidettävä huolta ja yritysten menestys on turvattava, se ratkaisee talouskasvun.  

Suomi on hyvä maa asua ja täällä on paljon upeita asioita, luonnostamme puhumattakaan. Pidetään se sellaisena.  

Kevään saapuminen tuo myös mukanaan mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja tehdä retkiä esimerkiksi metsiin, puistoihin tai järvien jäille. Aurinkoiset päivät ja hohtavat hanget tarjoavat loistavan tilaisuuden rentoutua ja nauttia kauniista maisemista. Tämä kaikki vaikuttaa positiivisesti mielialaan ja antaa energiaa arkeen. Tälle viikonlopulle on luvattu upean talvista kevätsäätä.   

Kuluttajaluottamus on tärkein yksittäinen tekijä asuntomarkkinoilla. Kun kuluttajien luottamus talouteen nousee, se johtaa asuntojen kysynnän kasvuun. Tämä taas käynnistää asuntokaupan ketjut, joka tuo mukanaan suuria positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään, talouteen ja verokertymään. 

Toivotaan siis, että kevään saapuminen ja muut positiiviset tekijät vaikuttavat suomalaisiin ja lisäävät kuluttajaluottamusta. Näiden tekijöiden myötä unelmien kodin löytäminen voi toteutua ja moni ongelma tulee ratkaistua samalla.  

Markkinoilla on paljon hyviä koteja, Iloista kevättä kaikille! 

-Janne-