Uudiskohde, järkevä sijoitus tulevaisuuteen!

Uudiskohde, järkevä sijoitus tulevaisuuteen!

Koti uudiskohteesta saattaa monelle tuntua mahdottomalta vaihtoehdolta, tai vain kalliilta ratkaisulta muihin verrattuna. 

Tämän vuoksi halusimme Koivulla avata tarkemmin uudiskohteen ominaisuuksia ja positiivisia puolia, sekä miksi uusi asunto on kannattava hankinta seuraavaksi kodiksi kenelle tahansa. Eikä vähiten siksi, että elämme tällä hetkellä poikkeuksellisia aikoja.

Pyysimme yhteistyökumppaniamme Garantia Rakennusta listaamaan 10 seikkaa, miksi kannattaisi harkita uudiskohdetta seuraavaksi kodiksi.

Esille nousivat erityisesti energiatehokkuus ja sitä kautta myös asumiskustannuksien merkitys. Lisäksi tämän päivän tekniset ratkaisut ja esim. sähköautoiluun liittyvät haasteet on Garantialla mietitty valmiiksi ostajia varten.


10 seikkaa, jotka kannattaa huomioida uudiskohteiden etuna suhteessa käytetyn asunnon ostamiseen. 

Energiatehokkuus uusilla asunnoilla on erittäin hyvä, energialuokka on A tai B

Nykymääräysten mukaiset tiiviit rakenneratkaisut, jotka takaavat lämmitykseen tarvittavan energian kohtuullisuuden. Asuntojen suunnittelussa kiinnitetään erityistä huomiota toimivan pohjaratkaisun, lisäksi asuntojen energiatehokkaaseen käyttöön.

Nykyaikainen lämmitysmuoto 

Uusissa asuntokohteissamme lämmitysmuotona on joko maalämpö tai kaupunkialueilla kustannustehokas kaukolämpö. Lämmityksen koneet ovat uusimmalla teknologialla varustettuja, ollen näin takuuvarmoja ja toimivia huoltovapaita laitteita. Usein laitteet myös etäluettavissa mahdollisten häiriöiden ja säätöjen varalta.

Puhdas huoneilma sekä tehokas ilmanvaihto 

Asuntokohtainen lämmöntalteenottokone vaihtaa asunnon ilman koneellisesti hyödyntäen ulos menevän lämpimän huoneilman, tehostaen näin omalta osaltaan energiataloudellisuutta. Suodatettu huoneilma on myös puhtaampaa ja ilma-ala raikkaampaa. Ei siis enää painovoimaista ilmanvaihtoa ja raitisilmaventtiilejä seinissä, jotka koetaan myös vedon ja lämpöhäviön paikkoina rakenteissa. Uudet ja nykyaikaiset lämmöntalteenottokoneet ovat teholtaan ja vuosittaiselta hyötysuhteeltaan korkeaa luokkaa.  

Käyttösähkönkulutus minimoitu 

Uusissa asunnoissa on valaistus hoidettu led -valaistuksella, joka kestää pidempään, sekä kuluttaa minimaalisesti sähköä. Asuntojen koneet ja laitteet ovat uusia ja näin myös energian kulutuksen kannalta tehokkaita. Yhtiöiden yhteiset tilat on myös toteutettu led -valaistuksella, kuten myös pihavalaistus. 

Seurauksena edulliset asumiskulut 

Edellä olevista kohdista voidaan yhteenvetona todeta uudiskohteiden asumiskulujen olevan edulliset. Asunto-osakeyhtiöissä edulliset käyttökulut tulevat näkyviin hoitovastikkeiden kautta, joissa voidaan minimoida kaikki yhteiset menot seikkojen 1-4 pohjalta. Uudiskohteissa ei myöskään ole tulossa remontteja tai saneerauksia, joten asumisen kulut ovat tiedossa vuosiksi eteenpäin. 

Asunnon ajoissa ostavalla on iso mahdollisuus osallistua oman kodin suunnitteluun, sekä seurata rakentamista läpi rakennusvaiheiden 

Esimerkiksi seuraaviin kohtiin voit vaikuttaa ostamalla ajoissa uuden asunnon; Pohjamuutokset omiin tarpeisiin toimiviksi, valaistuksen ja sähköistyksen suunnittelu, sisustuksen suunnittelu, pintamateriaalien muuttaminen omaan makuun sopivaksi, kiintokalustussuunnittelu ja kodinkoneiden valinta. Näin jokainen varmasti saa kodistaan omalle tyylilleen sopivan, eikä tarvitse pohtia valmiin asunnon remontteja tai laskea niihin menevää budjettia erikseen. Koti on heti toiveiden mukainen.

Sähköautojen lataaminen  

Uusissa asuntokohteissa on nykyään jo lähes aina valmius sähkö-/hybridiauton lataukselle. Latausaseman voi tilata jo rakennusvaiheessa, jolloin se asennetaan valmiiksi luovutukseen mennessä, tai latausaseman voi asennuttaa myöhemmin sähköauton saapuessa talouteen. Sähköautolla ajaminen säästää luontoa ja on käyttökustannuksiltaan edullisempaa. 

Nykyaikaisesti suunnitellut ajoneuvojen pysäköintipaikat

Oma nykyautoille sopiva autopaikka sisältyy asunnon hintaan tai on erillisosakkeina ostettavissa. Asunnonostaja ei siis koskaan jää ilman autopaikkaa, eikä joudu jonotuslistalle. Autopaikoilla aina varusteena lämmityspistoke. 

Sijainti on mietitty valmiiksi 

Uudiskohteet suunnitellaan lähelle palveluita ja harrasteita. Hankkimalla asunnon tällaisesta kohteesta oman auton käyttöä voi vähentää. 

Vakaa omaisuuden arvon säilyminen

Uudiskodin arvon säilyminen on varmempaa ja usein se nouseekin vuosien varrella, kun asuinalue rakentuu valmiiksi. Myös rahoituksen kannalta uudiskohteet ovat monelle pankille helpompia lainoitettavia vakuusarvonsa kannalta.  
 
 
Pitkä kokemuksemme rakentamisesta ja erityisesti uudiskohdekaupasta antaa perspektiiviä. Uskallamme siksi seisoa näiden yllä olevien asioiden takana. Moni asiakkaamme on yllättynyt positiivisesti, kun näitä asioita on käyty läpi ja yhtäkkiä seuraava koti onkin löytynyt uudiskohteesta.  
Vaikka uuden asunnon hankintahinta on korkeampi, niin asumiskuluissa se kompensoituu. Etenkin tällaisina poikkeuksellisina aikoina, kun sähköenergian, puuainesten ja polttonesteiden hinnat heittelehtivät meistä riippumattomista syistä.  
 
Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.  
 
Garantia Rakennus Oy 

Kiinnostuitko uudiskohteen hankinnasta? Tutustu Koivu LKV:n myymiin vaihtoehtoihin alta!

Uudistuotanto